středa 28. listopadu 2007

Internet Explorer - Jde to i jinak!

     Píšu první článek do článků označených štítkem PC. Tento článek je spíše určen pro začínající uživatele PC, a vlastně i internetu.
     Kdo není on-line, jako by nebyl. Pokud máte modem a připojení jako takové, jediným prostředníkem mez Vámi a internetem je prohlížeč nebo-li browser. Bohužel většina používá standartní Windowsácký Internet Explorer, což je bezkonkurenčně nejhorší prohlížeč. Mnoho duší však nalezlo osvícení a přešlo k tolik propagovanému Firefoxu. A určitý počet z osvícených si našel cestu k Opeře, které dle mého názoru náleží vrchol internetových prohlížečů. Opera oproti Firefoxu nabízí o něco rychlejší spuštění, s příslušnými pluginy firefoxu (tak aby se vyrovnal Opeře) je firefox větší. Teď jsem narazil na něco podstatného. Zatímco Opera nabízí všechny funkce již v základu, u Firefoxu musíte doinstalovávat pluginy. Opera tak v sobě skrývá samotný prohlížeč, emailový klient, torrentový klient a RSS čtečku. U Firefoxu musíte tyto funkce řešit buď pluginy nebo externím programem. Opera v tomto směru jasně vítězí. K rychlosti a pohodlnosti přispívají pohybové příkazy v Opeře. Ty jsou opravdu dovedeny do dokonalosti, pokud vím Firefox nic takového nenabízí.
     Kdo vyzkouší Operu, nedá jí z ruky. Jsem na ní zvyklý, a práce s Firefoxem (nebo ještě hůř s Explorerem) na jiném počítači je pro mě utrpení. Ptáte se proč tedy vede ve statistikách Firefox na Operou? Vše je záležitost reklamy a propagace. Kolikrát jste na stránkách viděli banner "Vyzkoušejte Firefox"? A kolikrát "Vyzkoušejte Operu"?

Žádné komentáře: